Artiest

Diana Krall - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Diana Krall
Diana Krall heeft inmiddels een aantal succesvolle albums achter haar naam staan en een Grammy Award voor Best jazz Vocal Performance, die ze in 1999 won. Haar muziek is tevens te horen in de succesvolle serie Sex and the City en in de films Midnight in the Garden of Good and Evil, Autumn in New York, Random Hearts en The Score.

Diana Krall (1964) is een jazz-zangeres en pianiste.  Ze groeide op in Nanaimo, Brits Colombia, waar ze al op jonge leeftijd met muziek te maken kreeg. Op 4-jarige leeftijd kreeg ze klassieke piano les en tijdens de middelbare school zat ze in een jazzband. Haar ouders hebben ook een belangrijk rol gespeeld bij haar muzikale opvoeding. Zij zijn namelijk ook pianisten en ze hebben een grote muziekcollectie.

Berklee

Begin jaren '80 won Diana Krall een studiebeurs en ging ze naar het prestigieuze Berklee College of Music in Boston. Na twee jaar intensief studeren ging ze weer terug naar haar Brits Colombia. Later vertrok ze naar Los Angeles waar ze doorbrak.

Debuut

In 1993 verscheen haar debuut Stepping Out op het label Justin Time Records. Later zou ze een contract tekenen bij Verve. 'The white girl from Canada' wordt de getalenteerde zangeres en pianiste ook wel genoemd. Ze rekende definitief af met het gezeur over kleur en haar voorkeur voor standards door steevast prachtige albums af te leveren.

Divers

Diana Krall speelt in diverse bezettingen. Net zo makkelijk werkt ze met met haar eigen kwartet als met het London Symphony Orchestra, waarmee ze haar album The Look of Love opnam. Indruk maakte ze ook met The Girl in the Other Room, een bijna singer-songwriterachtig album waarvoor ze samenwerkte met echtgenoot Elvis Costello.

Grammy

Diana Krall heeft inmiddels een aantal succesvolle albums op haar naam staan en een Grammy Award voor Best Jazz Vocal Performance, die ze in 1999 won. Na het winnen van de Grammy in 1999 was Diana Krall opeens constant in de media en trad ze op in veel televisieprogramma's. Haar muziek is tevens te horen in de succesvolle serie Sex and the City en in de films Midnight in the Garden of Good and Evil, Autumn in New York, Random Hearts en The Score.

Nummers Diana Krall