Artiest

Steve Rowland and the Family Dogg - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Steve Rowland and the Family Dogg
Amerikaanse acteur/zanger/producer die met zijn band Family Dogg een grote hit scoort met het nummer 'Sympathy'.
Steve Rowland wordt in 1939 geboren in Los Angeles. Zijn vader is een bekende regisseur en Steve groeit op in het rijke, luxe Beverly Hills. Omgeven door sterren als James Dean, Elvis Presley en Steve McQueen rolt Rowland bijna automatisch in die levensstijl. Hij gaat aan de slag als acteur en zanger. Echt grote rollen kreeg hij niet, hij speelde rolletjes in series als Bonanza en hij speelde in het origineel van de film The Thin Red Line. Sam Cooke inspireert Rowland om zijn eerste band op te richten.

Dogg

Als Rowland in Spanje is voor filmopnamen richt hij daar zijn tweede band op, Los Flaps genaamd, die het vrij goed doen in de Spaanse hitlijsten. De florerende Britse muziekindustrie trekt hem naar Londen, waar hij de band The Family Dogg opricht. Met deze band scoort hij in Engeland een grote hit met ‘Way Of Life’. De single ‘Sympathy’ komt in Nederland op de tweede plek van de hitlijsten. Britse groep die in 1970 vooral in Nederland een hit heeft met het nummer ‘Sympathy’. Het nummer is een cover van de Engelse band Rare Bird. De single volgt op het album A Way of Life uit 1969. Aan dit album werken ook de Led Zeppelin-leden Jimmy Page, John Paul Jones en John Bonham mee. Rowland gaat aan het werk gaat als platenproducer voor onder andere P.J. Proby. Vervolgens werkt hij als Creative Manager voor platenmaatschappij Hansa/Ariola, waarbij hij onder andere The Cure ontdekt.

Dr. BEAT

In 1988 richt hij het dance label Dr. BEAT op. In 1993 wordt hij directeur van Pavillion Studios, waar hij de toen nog onbekende Geri Halliwell probeert te tekenen. Halliwell wordt later beroemd met de Spice Girls.

Nummers Steve Rowland and the Family Dogg