Artiest

Jennifer Rush - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jennifer Rush
In de VS als Heidi Stern geboren Duitse zangeres die midden jaren '80 twee hits op haar naam scoort: 'The Power Of Love' en 'Destiny'. Jennifer Rush scoort in haar geboorteland een hit in duet met Elton John: 'Flames Of Paradise'. Hoewel de zangeres in de jaren negentig uit het oog van de massa verdwijnt, blijft de eigenzinnige dance rock van Rush in Duitsland graag gehoord.

Heidi Stern wordt op 29 september 1980 in Queens, New York geboren. Op haar negende verjaardag verhuist het meisje met haar familie als 'expats' naar Duitsland. In 1982 wordt ze gestimuleerd om een zangcarrière na te volgen. Ze sleept al snel een contract binnen en verandert haar naam in Jennifer Rush.

Power of Love

Er volgden diverse Duitse hits als 'Into My Dreams', 'Come Give Me Your Hand', '25 Lovers' en 'Ring Of Ice'. In 1985 scoort ze een Europese hit met 'The Power Of Love', wat uitgroeit tot een ware classic rockballad. Twee jaar later behaalt Jennifer Rush samen met Elton John een hit in de Verenigde Staten met 'Flames Of Paradise'.

Nummers Jennifer Rush