Artiest

Trafassi - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Trafassi
Trafassi is een Surinaams-Nederlandse band dat Nederland graag wat opvrolijkt met tropische, Caribische muziek. Met een mengeling van stijlen is de band succesvol in de jaren ’80 en ’90 met liedjes als ‘Wasmasjien’, ‘Lollypop’ en ‘Punani’.

De band wordt in 1981 opgericht rondom zanger Edgar “Bugru” Burgos. Twee jaar later wordt Trafassi voor het eerst opgepakt door de radio met ‘Me Jam’, een parodie op het Franse ‘Je T’Aime’.

Wasmasjien

In de zomer van 1985 heeft Trafassi een zomerhit te pakken met ‘Wasmasjien’. Dankzij het programma Dit Is Disney krijgt het nummer een onofficiële videoclip. De groep slaagt er niet in om met de opvolger ‘Strijkplank’ het succes te evenaren.

'Hoera We Missen Het WK' en 'Winnen Het EK'

Als de gulden plaats maakt voor de Euro brengt Trafassi de single ‘Euro 1-2-5’ uit. En voor het WK 2002, waarvoor Nederland zich niet weet te plaatsen, komt de band met ‘Hoera, We Missen Het WK’. Als het Nederlands elftal meedoet aan het EK 2004 in Portugal wordt de variatie ‘Hoera, We Winnen Het EK’ uitgebracht.

Lintje voor Edgar Burgos

In 2013 ontvangt zanger Edgar Burgos een lintje en wordt hij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Burgos ontvangt de onderscheiding voor zijn grote verdiensten als zanger en entertainer. In de officiële verklaring wordt hij ook geroemd vanwege zijn inzet om jong muziektalent op weg te helpen

Nummers Trafassi