Artiest

Kate Ryan - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kate Ryan
De Vlaamse Kate Ryan heeft nog geen album uit (wel drie successingles in Vlaanderen), voordat 'Desenchantee', haar cover van de hit van Mylene Farmer, in de zomer van 2002 een hit in Nederland wordt.

Kate Ryan is in 1980 geboren als Katrien Verbeek. Als kind treedt ze in de horecazaak van haar ouders, met covers van onder andere The Cranberries en 4 Non Blondes. Kate doet haar eerste studio-ervaring op met Melt, een pop- en rockbandje waarbij ze de vocals verzorgt.

Debuut

In het voorjaar van 2001 brengt Kate Ryan haar eerste single uit. Het samen met Andy Janssens geschreven nummer 'Scream For More' haalt meteen een negende plek in de Vlaamse hitlijsten. Het nummer is naast Andy Janssens geproduceerd door Phil Wilde, die eerder producer was van 2 Unlimited. Een half jaar later komt de tweede single uit. Een remix van dit nummer haalt de Vlaamse clubs en de single zelf haalt de Vlaamse hitparade. Ook in Nederland wordt de single opgemerkt maar een hit zit er nog niet in.

Succes

In 2002 verandert dat met 'Desanchantee'. Twee weken na de release haalt de single het nummer een in de Vlaamse Ultratop 50. Ook Nederland en Frankrijk lopen warm voor het nummer. Inmiddels is Kate Ryan's eerste cd Different klaar. ‘Mon Coeur Resiste Encore’ (een Franse vertaling van ‘Scream For More’) en ‘Libertine’ verschijnen daarna op single. De zangeres heeft inmiddels diverse prijzen in de wacht gesleept waaronder twee TMF-Awards voor Beste Clip en Beste Vlaamse Zangeres.

Nummers Kate Ryan