Artiest

The Kik - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Kik
The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam/Tilburg dat zich laat inspireren door helden uit de sixties. De band is een samenstelling van ex-bandleden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Het debuutalbum Springlevend en de eerste single 'Simone' verschijnen in 2012.

The Kik wordt opgericht in 2011 na het uiteenvallen van The Madd eind 2010. Dave von Raven en Marcel Groenewegen van The Madd gaan verder met drummer Ries Doms (The Spades), gitarist Arjan Spies (Mark & The Spies). Later komt toetsenist Paul Zoontjens erbij en The Kik is compleet.

My Eyes Are Still Dry

Debuutsingle 'My Eyes Are Still Dry' verschijnt in het voorjaar van 2011. De band maakt met deze track een behoorlijke indruk in De Wereld Draait Door.

A Christmas Song For You

De mannen brengen in december 2011 een kerstsingle uit met een knipoog. 'A Christmas Song For You' lijkt regelrecht uit de sixties te komen en bevat een opsomming van alle clichés van de kerst. Het kerstnummer is in Duitsland gebruikt onder kerstreclames van de Media Markt.

Springlevend

In mei 2012 verschijnt het debuutalbum Springlevend. De eerste single van dit album is het aanstekelijke beatliedje ‘Simone’ en al snel verschijnt het even vrolijke nummer ‘Springlevend’ op single.

DWDD

Inmiddels zijn ze bij De Wereld Draait Door zo enthousiast over de band dat The Kik in het achtste seizoen de huisband van de talkshow is. Zij voorzien de media-uitzendingen van muzikaal commentaar.

2

In de lente van 2014 is daar het nieuwe album 2 van de Rotterdammers. Ditmaal hebben ze alles zelf gedaan en geen nummers geleend van andere artiesten. De jaren zestig zijn nog steeds in volle glorie te horen op dit album.

'Schuilen Bij Jou'

Een paar maanden na het uitkomen van staat The Kik op de Speelplaats bij 3FM en laat daar een eigen versie van Chef'Special's 'In Your Arms' horen. De mannen vertalen het nummer naar 'Schuilen Bij Jou'. Het nummer gaat viral en wordt vanaf dan regelmatig gespeeld tijdens concerten.

Nummers The Kik