Artiest

Majority One - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Majority One
Britse psychedelische band die in Groot-Brittannië geen voet aan de grond weet te krijgen, maar bij ons toch eenmaal de hitparade haalt met de single ‘Because I Love’. De groep neemt gedurende haar loopbaan ook op onder de namen Black Rebel, The Majority en Rocky Cabbage. Majority One stopt in 1971.

Majority One komt voort uit de groep The Majority, een band die tussen 1965 en 1968 enkele singles voor het befaamde DECCA-label opneemt. De psychedelische popsound wil in thuishaven Groot-Brittanië niet echt aanslaan, waarop de groep besluit richting Frankrijk te verhuizen. Daar wordt de bandnaam verandert naar Majority One. De groep neemt echter ook materiaal op onder de namen Black Rebel en Rocky Cabbage.

Brazilië

Een handvol singles en een lp volgen, maar wederom doet de groep weinig in de Britse hitlijsten. In Nederland weet de groep in 1971 echter wel te scoren middels single ‘Because I Love’, dat hier zelfs een bonafide Top 10-hit wordt. Dat nummer slaat ook aan in Italië en Brazilië. Hetzelfde jaar besluit de groep echter te stoppen.

Nummers Majority One