Artiest

Jimmy Ruffin - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Jimmy Ruffin
De oudere broer van Temptations-zanger David Ruffin laat zichzelf ook niet onbetuigd op het muzikale vlak. Vooral in de jaren zestig weet hij de nodige singles de hitlijsten in te lanceren, maar daarvan is ‘What Becomes Of The Broken Hearted’ de bekendste en meest succesvolle. Soulzanger Ruffin weet in de jaren tachtig met wat hulp van Bee Gee Robin Gibb een succesvolle comeback te maken.

Zestig singles

Terwijl zijn jongere broer David als zanger toetreedt tot The Temptations, bewandelt Jimmy Ruffin het solopad. Hij brengt vanaf het begin van de jaren zestig enkele singles uit, maar in 1966 is het goed raak wanneer ‘What Becomes Of The Broken Hearted’ een wereldwijd succes wordt. Ruffin neemt onder andere werk op voor het legendarische Motown-label van Berry Gordy.

Bee Gees

Als broer David The Temptations heeft verlaten, proberen de heren het samen onder de naam The Ruffin Brothers. Een cover-versie van Ben E King’s ‘Stand By Me’ wordt een bescheiden hitje. Grote klappers blijven uit totdat hij in 1980 samenwerkt met Bee Gees-lid Robin Gibb. Die zit achter de knoppen om comeback-plaat Sunrise te produceren. Het album levert een hit op in de vorm van ‘Hold On To My Love’. De zanger - inmiddels woonachtig in Groot-Brittanië - werkt in 1986 samen met popgroep Heaven 17 en treedt ondertussen nog steeds op.