Artiest

Los Lobos - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Los Lobos
Latinband uit Los Angeles die vooral bekend is van de zomerhit van 1987: 'La Bamba'. 'Come On, Let's Go' haalt hetzelfde jaar de Top 40. Beide singles zijn muzikale bijdragen aan La Bamba, een film over het leven van popster Ritchie Valens. Los Lobos heeft thuis drie Grammy Awards staan.

De band Los Lobos ontstaat in 1974 met als bezetting David Hidalgo, Conrad Lozano, Louie Pérez en Cesar Rosas. Zij kennen elkaar van ‘The Garfield High School‘ in Los Angeles. Oorspronkelijk maakt de band rock ’n roll maar al snel kiezen ze ervoor om een traditionele Mexicaanse, accoustische stijl te spelen. Ze luisteren naar Mexicaanse liederen op oude platen van hun ouders en spelen daarna diverse latino-stijlen na. Hun typerende stijl van folk, country, Mexicaanse invloeden, R&B, blues valt op in Los Angeles en eind jaren ‘70 komt er een album uit met als titel Los Lobos Del Este Los Angeles. Daarna beginnen ze eigen materiaal te schrijven. Ze trekken op met de groep ‘the Blasters‘ en raken bekend in Hollywood.

Platendeal

In 1983 tekent Los Lobos een platendeal met ‘Slash Records’ en hun album ... And A Time To Dance komt in de platenwinkels te liggen. Het album krijgt een Grammy voor het nummer ‘Anselma‘. De albums How Will The Wolf Survive en By The Light Of The Moon volgen. Los Lobos breekt pas écht door in 1987, wanneer zij een deel van de soundtrack voor La Bamba componeren. Zij scoren met de single ‘La Bamba’ hun eerste nummer 1- en mega wereldhit. Een jaar later komt het album La Pistola Y El Corazón uit, wéér goed voor een Grammy Award. Ook de cd’s Neighborhood. (1990) Kiko (1992) krijgen diverse prijzen. In 1994, als de band 20 jaar bestaat, komt een verzamelaar uit Just Another Band From East L.A.... A Collection.

Desperado

In 1995 lanceert Los Lobos een kinderalbum Papa’s Dream, materiaal voor de film Desperado en werken ze mee aan de soundtracks voor de films Mi Vida Loca en Mi Familia. Daarna maakt Los Lobos nog een aantal albums die allemaal even succesvol zijn. Duidelijk is dat de band ook experimenteert met genres als R&B, funk en zelfs bolero. Nu bestaat de band nog steeds en heeft het een bijzonder drukke concertagenda, vooral in Amerika en in Canada. In 2003 toert Los Lobos de wereld rond met het album Good Morning Aztlán. Ze bestaan in 2003 maar liefst 30 jaar!