Artiest

Wham! - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Wham!
Zeer succesvol Brits duo dat begin jaren '80 wereldwijd grote hits scoort met o.a. 'Young Guns (Go For It)', 'Club Tropicana', 'Freedom', 'Last Christmas' en 'I'm Your Man'. 'Wake Me Up Before You Go Go' en 'The Edge Of Heaven' zijn nummer 1-hits in respectievelijk 1984 en 1986. In 1986 houdt Wham! ermee op. Het jaar erop verschijnt het debuutalbum van George Michael: Faith. Solo is hij nog succesvoller dan Wham!

George Michael en Andrew Ridgeley kennen elkaar van school. In 1979 beginnen ze samen op te treden onder de naam The Executive. In 1981 verschijnt onder een nieuwe naam, Wham!, 'Wham Rap!'. De single wordt een grote hit in Engeland. Het is de eerste van een tiental hits. Het eerste album van het duo heet Fantastic en verschijnt in 1983. Naast 'Wham Rap!' bevat het ook nog de hits 'Young Guns (Go For It)', 'Club Tropicana' en 'Bad Boys'. 

Make It Big

'Wake Me Up Before You Go-Go' staat in de zomer van 1984 op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Het is afkomstig van Make It Big dat hetzelfde jaar verschijnt. Ook dit album staat vol hitsingles: 'Freedom', 'Everything She Wants' en (de eerste solo-single van George Michael) 'Careless Whisper'. In 1986 verschijnt The Final, het laatste album van Wham! Ook op dit album staat een solo-single van George Michael: 'A Different Corner'. 'I'm Your Man' haalt eind 1985 de Top 5 en 'The Edge OF Heaven' zelfs de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.