Artiest

Mika - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Mika
De sound van deze singer-songwriter klinkt als een goed huwelijk tussen Queen en de Scissor Sisters. Hij scoort in januari 2007 in Engeland zijn eerste nummer 1-hit met het nummer 'Grace Kelly'. Ook in Nederland wordt het nummer een grote hit.

Libanon

Mika, zoon van een Libanese moeder en een Amerikaanse vader, wordt op 18 augustus 1983 geboren als Mica Penniman in Beiroet. Op jonge leeftijd moet hij gedwongen vertrekken uit zijn geboorteland Libanon omdat de situatie niet langer veilig is door de uitbrekende oorlog. Hij verhuist samen met zijn ouders naar Parijs. Na een kort verblijf in de Franse hoofdstad vestigt het gezin zich uiteindelijk in Londen.

Veelzijdig

Mika heeft nogal wat uiteenlopende dingen gedaan voordat hij muziek voor zichzelf gaat schrijven. Zo heeft hij opgetreden in het klassieke Royal Opera House en 'inflight' muziek geschreven voor British Airways. Ook schreef hij de tune voor een kauwgomreclame.

'Grace Kelly'

De eerste single van Mika in Nederland is 'Grace Kelly'. Het nummer is afkomstig van zijn debuutplaat Life In Cartoon Motion. In 'Grace Kelly' bezingt Mika zijn frustratie over platenmaatschappijen die hem niet wilden tekenen en steeds probeerden hem een andere sound aan te praten.

Platencontract

Ironisch genoeg krijgt Mika uiteindelijk dankzij 'Grace Kelly' een platencontract. De tweede single van zijn album Life in Cartoon Motion is 'Relax, Take It Easy'.Mika staat in augustus 2007 op Lowlands in in het najaar van hetzelfde jaar in de Heineken Music Hall.Tweede Album Mika maakt geen haast met een tweede album. Ondanks de druk geeft hij niet toe: ‘Mensen proberen me te pushen, maar ik geef niet toe. Het zal klaar zijn wanneer het klaar is, verwacht het onverwachte.’ In de zomer van 2009 komt de langverwachte eerste single 'We Are Golden' uit. Het album, The Boy Who Knew Too Much komt uit in september, op de voet gevolgd door de tweede single 'Rain'.

Origin Of Love

In 2012 kondigt Mika nieuw materiaal aan: The Origin Of Love. De plaat van Mika komt uit op 14 september. Het zal het derde album worden van de Libanees. 'Celebration', een samenwerking met N.E.R.D. rapper en producer Pharrell is het eerste wapenfeit.