Artiest

Demis Roussos - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Demis Roussos
De Griekse zanger Demis Roussos scoort in Nederland in 1973 twee nummer 1-hits in de hitparade. Zowel 'My friend the wind' als 'Schönes Mädchen Aus Arcadia' behaalde de koppositie. Voor zijn solo-carrière is hij al bekend van de band Aphrodite's Child, waar ook Vangelis deel van uitmaakte.

Demis Roussos is in zijn jonge jaren lid van meerdere band. Bij de band The Idols is hij eerst gitarist, tot hij op een dag wordt gevraagd om in te vallen als zanger. Bij Aphrodite’s Child gaat Demis verder als zanger. Eind jaren zestig boekt de band successen, maar gaat uiteindelijk toch uit elkaar. 


Solo

Begin jaren zeventig start Demis Roussos met zijn solocarrière, waarvan de piek duurt tot halverwege jaren tachtig. Meerdere singles staan hoog genoteerd in verschillende landen. Hij scoort in 1973 twee nummer 1-hits in de Nederlandse Hitparade: ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’ en ‘My Friend The Wind’.


Gekaapt

Demis doet na 1982 het rustig aan, tot hem iets afschuwelijks overkomt. In 1985 wordt onderweg naar Rome zijn vliegtuig gekaapt. Als hij vijf dagen later vrij komt, besluit hij zich weer toe te leggen op muziek. 


Rustig

In 2004 besluit de zanger om het wederom wat rustiger aan te doen. Hij woont dan met zijn derde vrouw in Griekenland, maar treedt af en toe nog wel op. Roussos overlijdt op 25 januari 2015 in het Ygeia Hospitaal in Athene aan de gevolgen van uitgezaaide maagkanker.


(foto: ANP)