Artiest

Twarres - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Twarres
Fries duo dat in 2000 met de ballad 'Wêr Bisto' een grote hit scoort. Ook in België wordt de single een groot succes. In 2003 besluiten ze om uit elkaar te gaan, om vier jaar later weer een comeback te maken.

Liedje

Zangeres/gitariste/songschrijfster Mirjam is altijd al met muziek bezig geweest als ze, naar eigen zeggen, op 13-jarige leeftijd haar eerste serieuze liedje schrijft. Het betreft 'Your Decisions', dat later op het debuutalbum van Twarres verschijnt.

Twarres

Samen met Johan vormt ze het duo Twarres. Mirjam: "Het idee om een echt duo te vormen kwam na de TV-show van Paul de Leeuw. Paul heeft echt voor een doorbraak gezorgd. Alles ging plots veel sneller na deze uitzending.''

Platenmaatschappijen

De bekendheid van Twarres kreeg door het optreden een enorme boost. ''De platenmaatschappijen hingen aan de telefoon'', vertelt MIrjam. '' We moesten keuzes maken. Uiteindelijk is het EMI geworden omdat deze firma naar onze mening de beste voorwaarden geeft en ons artistiek het best ligt.''

Naam

De naam van het duo kwam min of meer uit de lucht vallen. ''Elk kind moet een naam hebben en zo kwamen wij bij Twarres, meer niet", aldus Mirjam. Johan: "Twarres betekent in feite niets. 'Twa' is twee in het Fries. Maar dat hebben wij pas later ontdekt.''

'Wêr Bisto'

 'Wêr Bisto' doet er weken en weken over om aan de top van de Mega Top 100 te geraken. Maar uiteindelijk wordt het één van de grootste hits van 2000. In 2001 verschijnt 'She Couldn't Laugh'. Ook deze single haalt de Top 10. 

Stream

Het album Stream is in no time goud. In september 2002 wordt bekend dat de tweede cd van Twarres CD² gaat heten. De eerste single van dit album heet 'I Need To Know'. Deze ligt de laatste dag van september in de winkel. 

Break-up

Een jaar later besluiten Mirjam en Johan er een punt achter te zetten. De beslissing is volgens het duo na goed overleg genomen. Beiden gaan ieder hun eigen weg. 

Reünie

Fans van Twarres veren in het begin van 2007 op als Mirjam verklaart wel brood te zien in een comeback. Ze plannen een nieuwe showcase in het voorjaar.

Nummers Twarres