Artiest

The Crystals - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Crystals
The Crystals is een zanggroep uit de buurt van New York. De groep is een van de succesvolste meidengroep in het begin van de jaren 1960. Hun grootste hits zijn 'He's a rebel' 'Da Doo Ron Ron' en 'Then he kissed me' uit 1963.

De vijfkoppige band komt bij elkaar in het begin van de jaren 1960. Hun eerste hit 'There's no other like my baby' had nog niet het populaire R&B achtige geluid, waar ze later populair mee werden. Hun nummer uit 1962 'He hit me (and it felt like a kiss)' flopt, maar is nu nog steeds een beroemd nummer vanwege het precaire onderwerp van huiselijk geweld.

Nieuwe groep

In 1962- 1963 hebben ook andere bands onder de noemer The Crystals nummers opgenomen. Vanaf 1963 zijn het weer de vijf originele vrouwen. Ondanks het succes dat de band weer heeft , lopen de spanningen tussen de band en de manager hoop op, zeker omdat de manager zijn aandacht op een nieuwe vrouwengroep, The Ronettes, richt. In 1967 gaat de groep uit elkaar. In 1971 komt de band weer bij elkaar en treedt nu nog steeds op.

Nummers The Crystals