Artiest

Robin Beck - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Robin Beck
De New Yorkse Robin Beck (geboren op 7 november 1960) is in de jaren '80 te horen als achtergrondzangeres op albums van David Bowie, Chaka Khan en Michael McDonald. Ook leent ze haar stem in 1989 uit aan Cher en wel op Heart Of Stone (waarop o.a. de hit 'If I Could Turn Back Time' terug te vinden is).
Maar Robin Beck is vooral bekend om haar nummer 1 hit 'First Time'. In 1988 schrijven Gavin Spencer, Tom Anthony en Terry Boyle de muziek voor een jingle van Coca Cola. Ze huren de studiozangeres Robin Beck en de klus is geklaard. In Engeland is er zoveel vraag naar het nummer achter de commercial, dat platenmaatschappij Mercury besluit het uit te brengen. Alleen het zinnetje 'Coca Cola is it' wordt vervangen door 'for the very first time'.

Top

'First Time' komt op de eerste plaats van de Engelse Top 40 en ook in Nederland weet de single de toppositie te veroveren. Gek genoeg wordt de rockballad geen hit in Amerika... 'Save Up All Your Tears', waarop Paul Stanley van Kiss te horen is, wordt de opvolger van 'First Time', maar weet geen succes te boeken. (Twee jaar later neemt Cher het door Dianne Warren geschreven liedje ook op.)

Debuut

Beide singles krijgen een plekje op het debuutalbum van Robin Beck: Trouble Or Nothin' (1989). De albums Human Instinct (1992) en Can't Get Off (1994) trekken aan de aandacht voorbij. Robin Beck heeft het gehad met de muziek en stopt met het opnemen van platen. Ze trouwt met James Christian (ex-House of Lords) en krijgt een dochter (Olivia). In 2000 waagt de zangeres zich toch weer op het muzikale pad... Robin brengt de e.p. Jewel In My Crown uit.

Nummers Robin Beck