Artiest

Kids from Fame - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kids from Fame
Fame is begin jaren tachtig een succesvolle film die opgevolg wordt door een evenzo populaire televisieserie. Plaats van handeling is een muziekschool waar talent wordt opgeleid. Dien ten gevolge wordt er veel muziek in de serie gemaakt en een aantal nummers wordt zelfs op plaat uitgebracht. Zangeres Irene Cara tekent voor het succesvolle titelnummer, maar ook de ‘kids’ in opleiding uit de serie scoren in de hitlijsten met onder andere het nummer ‘Starmaker’.

Fame is een film uit 1980 die handelt over een aantal studenten die een opleiding volgt aan de New York City High School for the Performing Arts. De muzikale film is dusdanig populair - zangeres Irene Cara scoort een grote hit en wint een Oscar met het titelnummer - dat er in 1982 een gelijknamige televisieserie verschijnt.

Starmaker

Deze serie loopt vijf seizoenen lang met succes op de Amerikaanse televisie en is ook in Nederland een doorslaand succes. Aangezien de meeste studenten in de serie werken aan een artistieke loopbaan - dans, muziek - is het niet verbazend dat ook de liedjes enorm populair zijn bij de doelgroep. In 1983 haalt het nummer ‘Starmaker’ - van het album Kids From Fame - een vierde plek in de Nederlandse hitlijsten. Ook het nummer ‘Hi-Fidelity’ doet het goed.

Tournee

Er verschijnen meer albums en er wordt zelfs getoured door de acteurs, maar het succes is tanenede en in 1987 verdwijnt de serie uiteindelijk van de buis. Maar de onvermijdelijke musical- en filmremakes volgen...

Nummers Kids from Fame