Artiest

LTD - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. LTD
Love, Togetherness & Devotion (L.T.D.) is een Amerikaanse funkgroep opgericht door twee voormalig begeleiders van de soulgroep Sam & Dave, In de jaren zeventig beleeft de groep haar hoogtij-dagen, maar na een zangerswissel stopt de groep in 1981. In datzelfde jaar wordt single ‘Shine On’ hun grootste hit in Nederland. Begin jaren negentig wordt L.T.D. nieuw leven ingeblazen.

L.T.D. wordt in 1968 opgericht door toetsenist Jimmie "J.D." Davis en bassist Abraham "Onion" Miller, twee voormalig begeleiders van Sam & Dave. Ze recruteren een aantal muzikanten waaronder zanger Jeffrey Osborne en verhuizen met de hele groep naar Los Angeles.

Shine On

In 1974 verschijnt debuut Love, Togetherness And Devotion, maar pas ten tijde van het derde album Love The World weet de groep in de hitlijsten te scoren. In Nederland haalt ‘(Every Time I Turn Around) Back In Love Again’ de hitlijsten. Dat herhaalt de band in 1981 met ‘Shine On’, dat hier hun grootste hit wordt en een achtste plek in de hitlijsten haalt.

Heropgericht

Osborne stapt in 1981 uit de groep om een succesvolle solocarrière te beginnen. L.T.D. trekt twee vervangers aan, maar stopt in 1981 om in de jaren negentig heropgericht in een vernieuwde line-up . Oprichter Davis overlijdt in mei 2008, maar L.T.D. treedt nog steeds op.