Artiest

Harry Klorkestein - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Harry Klorkestein
Pseudoniem waarmee Harrie Jekkers in 1982 eenmalig een enorme hit scoort: ‘O, O, Den Haag’. Klorkestein is een anagram van Klein Orkest, de band waarvan Jekkers bijna tien jaar zanger is.

Harry Jekkers schrijft het nummer 'O, O, Den Haag' in 1981 voor de verjaardag van een vriend. Jekkers is de zanger van de Haagse band Klein Orkest. Samen met de band nemen ze het nummer op en sturen het rond naar een aantal Haagse piratenstations.

Volksbandje

Het plaatje doet het beter dan verwacht en wordt dag en nacht gedraaid in de Haagse ether. Een platenmaatschappij pikt het op en weet dat het nummer is gemaakt door het Klein Orkest. Ze benaderen de band en willen het op single uitbrengen. De mannen van Klein Orkest reageren hier teurghoudend op, aangezien ze niet bekend willen komen te staan als een volksbandje. Ze maken immers mooie luister liedjes met een diepere betekenis.

Anagram

Omdat de naam Klorkestein een anagram is van Klein Orkest en zij hun identiteit graag geheim willen houden, ligt de oplossing bij de geluidsman van het Klein Orkest. In het openbaar wordt de rol van Harry Klorkestein gespeeld door geluidsman Henny de Jong. Het is het enige nummer dat door de mythische figuur Harry Klorkestein wordt uitgebracht. Hij verdwijnt weer even mysterieus als hij gekomen is.

Nummers Harry Klorkestein