Artiest

Londonbeat - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Londonbeat
Engelse R&B-/popkwartet dat in de zomer van 1990 een nummer 1-hit scoort met 'I've Been Thinking About You'. Londonbeat scoort ook nog hits met o.a. 'There's A Beat Going On', 'Falling In Love Again', 'A Better Love', 'No Woman No Cry' en 'You Bring On The Sun'.

De drie zangers van de groep zijn in 1985 voor het eerst te horen als achtergrondzangers van Paul Young op diens single 'Everytime You Go Away'. In 1988 scoort het trio zijn eerste hit in Nederland. Het op David A. Stewarts label Anxious uitgebrachte 'There's A Beat Going On' haalt de top 20. Ook de ballad 'Failing In Love' wordt een hit.

Wakker

Engeland wordt wakker bij de derde single '9 A.M.'. Eind 1990 verschijnt 'I've Been Thinking About You' op single. Het nummer haalt in Nederland de eerste plaats. In Engeland weet het die plek net niet te bereiken. Een half jaar later slaat het succes over naar de Verenigde Staten. Ook daar weet de single de toppositie te bereiken. Het levert Londonbeat een gouden single op.

Eurovisie Songfestival

In 1995 doet het trio een poging om mee te doen met het Eurovisie Songfestival, ze stranden echter in de voorrondes. 

Londonbeat komt in 2003 weer bij elkaar (met de inwisseling van een aantal bandleden daar gelaten) en tekenen een platendeal bij een Duitse platenmaatschappij. Ze brengen niet veel later het album Back in the Hi-Life uit.