Artiest

Madeleine Peyroux - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Madeleine Peyroux
De van oorsprong Amerikaanse zangeres Madeleine Peyroux, werd geboren in Athens, Georgia. Ze woonde ook in Brooklyn, New York, maar vond haar muzikale kant in Parijs. Ze heeft inmiddels vier albums uitgebracht, en de vijfde is in de maak. Op haar albums staan veel covers van grote jazzartiesten als Billie Holliday, Bessie Smith en Louis Armstrong.

Straatmuzikant

Toen Madeleine Peyroux een tiener was, ging ze naar Parijs met haar gitaar. Daar speelde ze als straatmuzikant oude jazzsongs. Ze sloot zich aan bij The Lost Wandering Blues & Jazz Band in 1989. In 1996 maakte ze haar eerste album, Dreamland, met werk van Billie Holliday, Bessie Smith en Louis Armstrong. Het album werd positief ontvangen, haar stem viel op en was geliefd. Het duurde maar liefst acht jaar voor ze met de opvolger, Careless Love kwam, geproduceerd door Larry Klein. Op dit album zong ze nummers van onder meer Hank Williams en Leonard Cohen. Twee jaar later kwam Peyroux met Half The Perfect World, gevolgd door Bare Bones in 2009.

The Blue Room

Her nieuwste album The Blue Room  komt uit in maart 2013. Madeleine Peyroux heeft hiervoor ook een video uitgebracht  met het nummer 'Changing All Those Changes'. Dit nummer werd oorspronkelijk uitgevoerd door Buddy Holly.

Nummers Madeleine Peyroux