Artiest

Kid Rock - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kid Rock
Kid Rock is een ‘shockrock’ zanger die rock met hip-hop combineert. Hij is vooral bekend van zijn uitdagende liveshows waarin het nodige naakt te zien is. Amerika is onder de indruk en daar geniet hij de meeste aandacht. Tenminste, totdat zijn 'All Summer Long' uitkomt.

Van Halen

Kid Rock is geboren als Robert James Ritchie op 17 januari 1972 in Romeo, Michigan. Hij is beïnvloed door artiesten als Jim Croce, Bob Seger, Hank Williams Jr., Van Halen en Lynyrd Skynyrd.

Hip-hop

Ook gaat hij in zijn tienerjaren luisteren naar hip-hop van o.a. Run DMC en Whodini en wordt hij lid van een breakdancegroep genaamd Furious Funkers. Deze combinatie van rock en hip-hop invloeden hebben gezorgd voor de sound van Kid Rock.

Grits Sandwiches For Breakfast

Zijn eerste album, Grits Sandwiches For Breakfast verschijnt in 1990 bij het toen kleine en onafhankelijke Jive Records. Door de expliciete, seksueel georiënteerde teksten is het lastig voor Kid Rock om door te breken bij het grote publiek.  

The Polyfuse Method

Toch komt ook op zijn tweede album, The Polyfuse Method  uit 1992 weer een aantal nummers voor die door Rock worden opgedragen aan orale seks, zoals het nummer ‘Balls In Your Mouth’. Dit album komt uit bij de platenmaatschappij Continuum Records nadat Kid Rock problemen heeft gekregen met Jive Records. 

Fire It Up

Kid Rock brengt in 1994 zijn album Fire it up uit. Maar door nieuwe problemen met zijn platenmaatschappij, verloopt de release erg moeizaam. Continuum Records weigert het album uit te brengen, het album flopt en Rock gaat naar een nieuwe platenmaatschappij: Lava.  

Devil Without A Cause

Het album The Polyfuse Method Revisted komt in 1997 uit en een jaar later komt dan zijn langverwachte doorbraak voor het grote publiek met zijn bekendste album Devil Without A Cause. Dit keer is het de beurt aan Lava Records om het uit te brengen. Op dit album uit 1998 staan de hits ‘Bawitdaba’ en ‘Cowboy’. Op het album staat ook het nummer ‘F*ck Off’ wat Kid Rock samen met Eminem opneemt.

Cocky

Inmiddels heeft Rock alweer een nieuwe platenmaatschappij: Atlantic. In 2000 brengt hij er het album History Of Rock uit en in 2001 maakt hij het album Cocky. In 2003 komt het album Kid Rock uit.

Uitdagende liveshows

Rock staat bekend om zijn uitdagende liveshows waarbij hij, als het even kan, porno-actrices naakt op het podium laat dansen. Ook kreeg hij bekendheid door zijn relatie met Baywatchbabe en dierenactiviste Pamela Anderson, die daarvoor ook al een relatie had met Tommy Lee van Motley Crue. De relatie tussen Kid Rock en Anderson is inmiddels voorbij.

Nummers Kid Rock