Artiest

Goombay Dance Band - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Goombay Dance Band
Duitse band rond zanger Oliver Bendt, die na een verblijf op het Caribische eiland Saint Lucia besluit een muzikale mix te maken tussen de muziek uit de regio, reggae en popmuziek. Onder de naam Goombay Dance Band legt het hem geen windeieren; de groep weet met ‘Sun Of Jamaica’, ‘Seven Tears’ en ‘Eldorado’ de hitlijsten te bestormen.

Acteur

Duitser Bendt heeft al wat ervaring als zanger en acteur wanneer hij in de jaren ’70 drie jaar op het Caribische eiland Saint Lucia verblijft. Hij raakt geïnspireerd door de lokale muziek en besluit bij terugkomst in Duitsland die muziek te vermengen met pop en reggae. De Goombay Dance Band is vervolgens een feit. De single ‘Sun Of Jamaica’ wordt meteen een internationale hit. Ruim tien miljoen exemplaren worden er van de plaat verkocht. In Nederland belandt het nummer in 1980 op nummer 1.

Seven Tears

De Goombay Dance Band scoort nog meer hits, waarvan ‘Seven Tears’ zelfs op nummer 1 in de Britse hitlijsten belandt. Bendt is daarmee de eerste - Engelstalige zingende Duitse artiest die deze plek behaalt. Hitsucces blijft daarna uit, maar Berndt blijft sporadisch platen maken toert nog steeds door - voornamelijk - Duitsland.

Nummers Goombay Dance Band