Artiest

Buffalo Springfield - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Buffalo Springfield
Buffalo Springfield heeft een enorme impact gehad op folk-rock en country-rock en op de complete 'California rock sound'. Buffalo Springfield blijft niet lang bij elkaar. Ze spelen slechts twee jaar tussen 1967 en 1968. In die tijd brengen ze drie albums uit.

For What It's Worth

Hun debuutalbum waarop de grote hit 'For What It’s Worth’ (geschreven door Stephen Stills) staat, zet de band op de kaart als een van de beste folk-rock bands van dat moment. Ze worden vaak vergeleken met the Byrds, maar Buffalo Springfield is meer folk en country georiënteerd. 

Botsende Ego's

Hun tweede album is getiteld Again. De band verandert van stijl en speelt meer hard rock en psychedelische rock in plaats van folk en country. Met Stephen Stills, Neil Young en Richie Furay heeft de band drie uitstekende songwriters. Maar de drie heren hebben ook nogal botsende ego’s. Vooral Stills en Young liggen nog al eens met elkaar overhoop. Young verlaat de groep verschillende periodes. Het laatste album toont duidelijk aan dat de groep uiteenvalt in verschillende solocarrières.

Uit elkaar

Uiteindelijk breken de persoonlijke spanningen en creatieve strijd in de band Buffalo Springfield op. De band valt definitief uiteen als Neil Young de groep verlaat om te beginnen aan solocarrière. Hij komt later terug bij Stephen Stills in de groep {l}Crosby, Stills & Nash{/l}. 

Veel gebruikt

De tekst van Buffalo Springfield’s hit ‘For What It’s Worth’ uit 1967 is een symbool geworden voor de turbulente jaren ’60. Vaak wordt het nummer gebruikt in documentaires en tv-specials over de jaren ’60. Het is ook in verschillende films over die tijd gebruikt, zoals Forrest Gump en Oliver Stone's Born On The Fourth Of July.

Nummers Buffalo Springfield