Artiest

Eddie Floyd - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Eddie Floyd
Eddie Floyd Lee is een Amerikaans soul/R&B-zanger, producer en songwriter. Hij was het bekendst in de jaren 60 en 70. Floyd is geboren in Alabama, maar groeit op in Detroit, Michigan. Hij raakt bekend met de muziekindustrie via zijn oom, Robert West, die eigenaar is van muzieklabel LuPine te Detroit.

Stax

In 1965 tekent Floyd een contract bij Stax Records en begint als liedjesschrijver bij dit muzieklabel. Hij schrijft onder andere de hit 'Comfort me' voor Carla Thomas.

Knock on Wood

In 1966 schrijft Floyd samen met Cropper het liedje 'Knock On Wood', wat eigenlijk bedoeld voor Otis Redding, maar Stax vindt dat Floyd het zelf moet opnemen. Het wordt een grote hit en is meerdere malen gecoverd door verschillende artiesten: van David Bowie tot Count Basie. Amii Stewart heeft er een wereldhit mee in 1979. 'Knock On Wood' was het begin van de solocarrière van Floyd.

Stax

Floyd was een van de belangrijkste mensen voor Stax Records. Hij had vele hits waaronder 'I Never Found a Girl (To Love Me Like You Do)' en 'Raise Your Hand', die later weer gecoverd werd door Janis Joplin en Bruce Springsteen.