Artiest

Vanessa Paradis - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Vanessa Paradis
Frans ex-fotomodel, actrice en zangeres die eind jaren '80 en begin jaren '90 een aantal hitjes scoort met 'Joe Le Taxi', 'Tandem' en 'Sunday Mondays'.

 

'Joe Le Taxi'

Vanessa Chantal Paradis wordt geboren op 22 december 1972 in Saint-Maur-des-Fossés, een voorstad van Parijs. In 1985 neemt ze haar eerste nummer 'La magie des surprises parties' op. Het nummer werd helaas nooit uitgebracht. Twee jaar later weet ze echter een internationale hit te scoren met 'Joe Le Taxi', meer dan drie miljoen exemplaren worden verkocht en het nummer staat wekenlang op nummer één in zowel Frankrijk als Groot-Brittannië. Ze is op dat moment slecht 14 jaar oud. In 1988 brengt Vanessa haar eerste album M&J uit.

Actrice & zangeres

Naast model en zangeres kan Vanessa ook zeer goed acteren! In 1989 maakt ze haar acteerdebuut in de film 'Noce Blanche'.  Voor haar vertolking krijgt ze de César du Cinéma (de Franse Oscar) voor beste vrouwelijke belofte. Vanessa blijft gelukkig wel zingen en in 1990 brengt ze in samenwerking met Serge Gainsboury het album Variations Sur Le Même t'Aime uit. 

In 1991 ontmoet ze Lenny Kravitz die haar volgende Engelstalige album Vanessa Paradis produceert en met wie ze ook een relatie begint. De single 'Be My Baby' uit dit album wordt haar grootste internationale hit tot nu toe. In 1993 richt ze zich weer op acteren en is te zien in de films Elisa, Un Amour De Sorcière, Une Chance Sur Deux en La Fille Sur Le Pont

In 2000 brengt Vanessa Paradis de single 'Bliss' uit. Het nummer is opgedragen aan haar dochter en vriend. Op 7 juli 2007 komt haar album Divinidylle en in 2013 brengt ze het album Love Song uit. Verder richt ze zich weer voornamelijk op acteren. Met rollen in films als Atomik Circus (2004), Pollux (2005) en Mon Ange (2005).Nummers Vanessa Paradis