Artiest

Lucie Silvas - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lucie Silvas
De uit Engeland afkomstige Lucie Silvas raakt al vroeg in de ban van de muziek. Reeds op haar tiende jaar schrijft ze haar eerste liedje en sindsdien is ze niet meer gestopt. Ze schreef al nummers voor Rachel Stevens en Gareth Gates en ook het doorbraakalbum Breathe In (2003) is door haar zelf geschreven.

Lucie Silvas leert op haar vijfde al piano spelen. Ze is een grote fan van musicalfilms en luistert naar artiesten als Stevie Wonder en The Carpenters. Ze wil graag een carrière in de showbusiness: danseres, zangeres, actrice, ze wil het allemaal. Als ze 10 is schrijft ze haar eerste liedje. Op haar elfde doet ze mee aan een grote talentenjacht op Tahiti (Lucie woont op dat moment in Nieuw Zeeland). Haar versie van Whitney Houston's 'The Greatest Love Of All' maakt grote indruk, vooral vanwege haar krachtige stemgeluid. 

Seventeen

Haar eerste podiumervaring doet ze op als ze 17 is. Haar moeder is zangeres en Lucie wordt aar achtergrondzangeres. Via een vriendin komt ze uiteindelijk terecht in het achtergrondkoor van ex-Take That zanger Gary Barlow. Hierbij doet ze de nodige contacten op waardoor ze gevraagd wordt om nummers te schrijven voor Rachel Stevens, Liberty X en Gareth Gates.In 2004 komt haar eigen album uit: Breathe In. De eerste single is 'What Your Made Of' krijgt veel aandacht en Lucie lijkt het helemaal te gaan maken in de muziekwereld. Haar duet met Marco Borsato, de Babys cover 'Everytime I Think Of You' doet het ook erg goed.

Nummers Lucie Silvas