Artiest

Grof Geschut - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Grof Geschut
Grof Geschut doet zijn naam eer aan: met alle middelen die de Nederlandstalige band in huis heeft, wordt er vrouwvriendelijk gerockt! En niet in de minste plaats door de ‘frontvrouw met ballen’ Leonie van der Klein. In 1999 verschijnt het debuutalbum Meer met daarop het radiohitje 'Moe'.

S.M.A.R.T. is een label van Sony waar o.a. Acda en De Munnik en Arthur Umbgrove bij zitten. Ook Grof Geschut vindt onderdak bij dit label. Wanneer de single ‘Moe’ van het eerste album Meer in 1999 een redelijke hit wordt, circuleert het gerucht dat de band uit elkaar gaat. De groep zou nog bij elkaar blijven totdat ‘Moe’ uit de hitlijsten is. Een bandwisseling vindt na het eerste album plaats en Grof Geschut gaat door.

The Police

Begin 2000 doet de band mee aan de Marlboro Flashback tour. Grof Geschut kiest om nummers van The Police te spelen. (De jongens van Green Lizard pissen een jaar later naast de pot als hun wordt gevraagd welke band ze willen coveren. Omdat The Police al is gedaan, kiezen ze voor Nirvana) Datzelfde jaar verschijnt Twaalf In het najaar van 2000 verzorgt Grof Geschut, op uitnodiging van zanger Dinand Woesthoff, het voorprogramma van Kane. Pas eind 2002 laat Grof Geschut weten bezig te zijn met zijn derde album.

Nummers Grof Geschut