Artiest

Glennis Grace - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Glennis Grace
Nederlandse zangeres Glennis Grace probeert jarenlang door te breken maar krijgt vele muzikale tegenslagen te verwerken. Door de deelname aan De Beste Zangers Van Nederland (TROS) weet ze na 15 jaar eindelijk de hitlijsten te bestormen.

In 1994 wint de 16-jarige Glennis de Soundmixshow als Whitney Houston. Door deze overwinning sleept ze een platencontract in de wacht en datzelfde jaar behaalt haar debuutsingle de dertiende plaats van de Mega Top 50.

Stil

Haar eerste album wordt echter geen hit, evenmin de daaropvolgende singles. Vanaf 1996 wordt het stil rond de zangeres. Na het uitbrengen van de single 'Goodbye' volgt ze een opleiding aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. Grace staat vervolgens sporadisch in de schijnwerpers onder andere bij Frans Bauer (1999) en René Froger (2002). Ook zingt ze mee op een duettenplaat van zanger Gordon (2002).

Secrets Of My Soul

In 2003 komt haar tweede album Secrets Of My Soul uit. Ondanks dat er hoge verwachtingen zijn, flopt het album en de uitgebrachte singles weten ook niet de hitlijsten in te klimmen.

Songfestival

Om haar carrière een nieuw leven in te blazen besluit Glennis mee te doen aan het Songfestival in 2005. Ze komt de Nederlandse voorrondes door en reist vervolgens door naar Kiev om Nederland te vertegenwoordigen. In Kiev komt ze echter niet door de halve finales heen. De singles die ze hierna uitbrengt worden ook geen succes en de platenmaatschappij breekt met Grace.

Doorbraak

In maart 2011 is de zangeres te zien en te horen in het programma De Beste Zangers Van Nederland. Hier laat ze haar eigen versie van Volumia's 'Afscheid' horen. Door de enthousiaste reacties wordt besloten het nummer als single uit te brengen. 'Afscheid' wordt opnieuw een hit en komt zelfs op nummer 1 binnen in de Mega Top 50. In hetzelfde jaar komt de CD One Night Only uit met een live registratie van een concert voor hondervijftig man in Club Dauphine in Amsterdam. De bijbehorende DVD blijft wekenlang op de nummer één positie staan van de DVD Music Top 30.

Nog 1 Nacht

In 2011 krijgt Glennis een leuke telefoontje. Edwin Evers belt en vertelt dat hij een liedje geschreven heeft. Of Grace de demo hiervoor wil inzingen. Tijdens het inzingen van 'Wil Je Niet Nog 1 Nacht' worden Edwin en Glennis zo enthousiast dat ze spontaan besluiten er een duet van te maken. De opbrengst van de single gaat naar stichting Stop Kindermisbruik.

Koningslied

In 2013 wordt op Radio 2 bekend gemaakt dat onder andere Glennis Grace mee gaat werken aan het Koningslied voor Willem Alexander en Maxima. Ze zal het nummer samen met onder andere Rowwen Hèzes, Trijntje Oosterhuis en Jim Bakkum zingen op 30 april in Ahoy, Rotterdam.

Ondanks Alles

De single 'Ondanks Alles' gaat eind mei 2013 in première op de Nederlandse radio. Het is de voorbode van een nieuw Nederlandstalig album dat Glennis Grace in het najaar van 2013 uitbrengt. De tekst van 'Ondanks Alles' gaat over de liefde en dat je, ondanks alles wat er in je leven gebeurt, van iemand kan blijven houden. Het liedje wordt geschreven door Tjeerd Bomhof (Voicst/Dazzled Kid) en geproduceerd door Edwin Evers.