Artiest

The Maisonettes - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Maisonettes
Een Britse ééndagsvlieg die in 1982 eenmalig de hitlijsten haalt met de single ‘Heartache Avenue’. In Nederland haalt het nummer in 1983 een twaalfde plek in de Top 40. De groep neemt één volledige plaat op, maar verdwijnt daarna alweer snel in de obscuriteit. In 2004 verschijnt er nog een verzamel-cd van de popgroep op de markt.

Het nummer ‘Heartache Avenue’ wordt oorspronkelijk opgenomen door zanger Lol Mason, gitarist Mark Tibenham en drummer Nick Parry. De demoversie wordt ontdekt door producer David Virr en die wil het nummer op single uitbrengen. Hij voegt twee aantrekkelijke damesmodellen toe aan de groep als achtergrondzangeressen, ondanks dat de originele backingvocals door geheel andere zangeressen zijn ingezongen.

For Sale

De single slaat aan, maar al snel blijkt dat de stemmen van de zangeressen niet matchen met die van de zangers. Ze worden vervangen door twee dames die beter passen, maar het mag niet baten: The Maisonettes weten het hitsucces niet te herhalen en ondanks een langspeler - For Sale - en enkele singles verdwijnt de groep uit het zicht. In 2004 verschijnt er nog een verzamelaar met het beste werk, inclusief enkele niet eerder uitgebrachte nummers.

Nummers The Maisonettes