Artiest

Michael Kiwanuka - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Michael Kiwanuka
Jonge Britse soulartiest die wordt vergeleken met Otis Redding en Bill Withers. In 2011 toert hij in het voorprogramma van Adele, en in 2012 wordt hij vereerd met een plaats in de prestigieuze BBC 'Sounds Of 2012' lijst. In 2016 brengt hij zijn album 'Love & Hate' uit.

Home Again

Een deel van de roots van Michael Kiwanuka liggen in Uganda, vanwaar zijn ouders moeten vluchten voor zijn geboorte. Na een studie gaat het muzikaal gezien hard met Kiwanuka: hij support Adele in een tour en tekent uiteindelijk in 2011 bij een label, waarvan in 2012 het debuutalbum Home Again verschijnt. Het succes van de singles ‘Home Again’ en ‘Tell Me A Tale’ maakte dat hij werd vergeleken met Bill Withers en Otis Redding.

Love & Hate

Michael Kiwanuka brengt in 2016 zijn album Love & Hate uit. Met het album verlaat Michael Kiwanuka zijn comfort zone. De eerste single van het album is ‘Black Man In A White World’. Samen met de Britse producer Inflo en Brian Joseph Burton, beter bekend als Danger Mouse, maakte Kiwanuka een mix van gospel, soul, blues en psychedelica. Het nummer 'Black Man In A White World' is geïnspireerd door de Amerikaanse blueszanger Son House en gaat over onrust, rassenhaat en de zoektocht naar een eigen identiteit.