Artiest

Lloyd Price - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lloyd Price
Rock’n’roll en rhythm & blues-zanger uit Amerika die in 1952 meteen succesvol debuteert met single ‘Lawdy Miss Clawdy’. Zijn bloeiende carrière loopt in 1969 een deuk op als zijn zakenpartner vermoord wordt. Na een lange afwezigheid keert hij in 1993 weer terug op het podium.
Price scoort al op jonge leeftijd zijn eerste hit met ‘Lawdy Miss Clawdy’. Na een viertal succesvolle singles wordt Price echter opgeroepen voor de militaire dienstplicht, waardoor zijn carriére tijdelijk op non-actief komt te staan. Wanneer hij weer terug is uit Korea, waar hij zijn dienstplicht vervult, pakt hij de draad weer op. Hij richt zijn eigen platenlabel op en zijn geluid wordt diverser met de toevoeging van onder andere blazers.

Wilson Pickett

Het levert hem een reeks hitsingles op waaronder ‘Stagger Lee’ en ‘Personality’. Hij richt daarna een nieuw label op waar Wilson Pickett zijn eerste soloplaat uitbrengt. Price opent in New York een succesvolle nachtclub, maar wanneer zijn zakenpartner vermoord wordt, verwdwijnt de zanger van het toneel.

Bokswedstrijden

In Afrika werkt hij samen met promotor Don King om bokswedstrijden te promoten, maar treedt zeer sporadisch op. In 1993 tourt hij samen met onder andere Jerry Lee Lewis en Little Richard. In 1998 krijgt hij een plaatsje in de Rock’n’Roll Hall Of Fame.

Nummers Lloyd Price