Artiest

The Blues Brothers - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Blues Brothers
Blues Brothers Joliet Jake en Elwood Blues, alias John Belushi en Dan Akroyd, zijn eigenlijk acteurs in het populaire Amerikaanse TV programma Saturday Night Live. Het succes van dit duo groeit uit tot een succesvolle film, gevuld met de grootste rock-, pop- en soulartiesten van het moment.

Het duo The Blues Brothers ontstaat in 1976 aanvankelijk als publieksopwarmer voor de show begint. Hun doorbraak komt als ze een muzikaal nummer doen, waarin de mannen gekleed gaan in hun welbekende pakken  met daaroverheen een bijenkostuum. 

Rolling Stones

Ze zingen het nummer ´I'm A Kingbee´ van de Rolling Stones en het optreden slaat in als een bom. Al snel wordt het duo in zwart pak met stropdas, zonnebril en stevige straatsoul een vast item. Concerten, albums en zelfs een film volgen. 

Love

Hun grootste hits zijn 'Gimme Some Lovin'' (1980) en 'Everybody Needs Somebody To Love' (1980), die beiden top tien hits worden in Nederland. ´Everybody Needs Somebody To Love´ bereikt dit succes echter pas in 1989.

Drugsgebruik

John Belushi leidt een wild en losbandig leven en dat gaat gepaard met veelvuldig drugsgebruik.  Als hij op 5 maart 1982 een speedball neemt - een mix van heroïne en cocaïne - vertraagt zijn ademhaling dusdanig dat hij uiteindelijk overlijdt.

Clapton

In 1998 verschijnt een filmsequel: Blues Brothers 2000. Net als in de eerste film treden verschillende blues en soul legendes hierin op, zoals Dr. John, Eric Clapton en Erykah Badu.

Nederlandse musicalbewerking

Bob Fosko en Frans van Deursen, bekend van respectievelijk De Raggende Manne en het tv-programma In De Vlaamse Pot, vertolken vanaf 2002 de rollen van Joliet Jake en Elwood Jake in de Nederlandse musicalbewerking.Samen met John´s broer, James Belushi, onthult Dan Akroyd op 1 april 2004 een ster op de Hollywood Walk Of Fame voor John.

Nummers The Blues Brothers