Artiest

Maaike Ouboter - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Maaike Ouboter
Zangeres Maaike Ouboter (1992) is bekend van het tweede seizoen van het tv-programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland (2013). Haar nummer 'Ik Mis Je' is een hit, ze ontvangt platina voor de single.

'Dat Ik Je Mis'

Maaike Ouboter is een kandidaat in het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Het nummer 'Dat Ik Je Mis' is geïnspireerd op het overlijden van haar beide ouders. Verschillende juryleden pinken een traan weg tijdens het programma. Ze ontvangt eind juni 2013 platina voor de single uit handen van Giel Beelen.

Begrafenis prins Friso

Wanneer prins Friso in augustus 2013 overlijdt wordt aan Maaike gevraagd te zingen op de begrafenis. Ook daar zingt zij het nummer 'Dat Ik Je Mis'.

Debuutalbum

Het debuutalbum van Maaike Ouboter komt in het voorjaar van 2015 uit. De debuutplaat zou eigenlijk in januari 2015 uitkomen, maar de release is iets vertraagd omdat bepaalde tracks nog niet helemaal af zijn. De tour, die gepland staat voor begin januari, wordt daarmee ook een aantal maanden uitgesteld.

Samenwerken met Novastar

Voor haar debuutalbum werkt Maaike samen met Joost Zweegers van Novastar. "Hij vond dat ik niet zomaar met Jan en alleman aan een album moest schrijven, maar 'mijn eigen ding' moest doen. Het klikte meteen en voor ik het wist had ik een soort mentor", zegt Maaike over zijn album.

In juni 2015 komt haar album En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt uit.

Nummers Maaike Ouboter