Artiest

Venice - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Venice
Familieband uit de gelijknamige strandplaats in Los Angeles, Californië. Met dank van Jan Douwe Kroeske breekt Venice door in Nederland. De CD 2 Meter Sessies uit 2000 is een groot succes.

De broertjes Kipp en Patt zijn familie van de broertjes Mark en Michael en hebben dezelfde achternaam: Lennon (geen familie van de ex-Beatle). De vier groeien op in Venice met muziek van The Doors, The Beach Boys en The Byrds. Geïnspireerd door Crosby, Stills & Nash en The Eagles begint Venice eind jaren '70 vorm te krijgen. Pas in 1986 verschijnt het debuutalbum van de band: Do It Yourself.

Touren

Vier jaar later ziet Venice het daglicht. De albums worden (mede door de opbloei van de grungemuziek) geen succes. Platenmaatschappij Atlanta besluit het contract met de familieband te verbreken. Ondanks het uitblijvende succes blijft Venice veel touren in Californië. Deze optredens spreken een steeds groter publiek aan. Na zes jaar gaat Venice weer een platencontract aan met Vanguard Records. Deze platenmaatschappij gelooft in de muziek en de kwaliteiten van Venice, en gelijk hadden ze.

Wakker

Met hun debuutalbum Born and Raised uit 1997, lukt het Venice om de muziekwereld wakker te schudden met hun talent. Grote artiesten als David Crosby over Venice; "the best vocal group in the country and one of the best groups of any kind I have heard". Na diverse concerten in California en omgeving, zijn het Jan Douwe Kroeske en platenmaatschappij ZYX music, die Venice in 1997 naar Nederland haalt. Venice eerste optreden in Nederland dat jaar, wordt door een handjevol mensen bijgewoond in de Luxor te Arnhem. Een dag later staat de band in een kapel voor een 2 meter sessie voor het gelijknamige tv-programma van Jan Douwe Kroeske.

Nederland

In Amerika krijgt de band steeds meer voet aan de grond, er volgen er meer concerten. In 1999 verschijnt hun tweede officiële album, Spin Art genaamd. Venice komt daarna wederom weer naar Nederland, nu voor een serie concerten en een interview voor de 2 meter sessie. In 2000 verschijnt alleen in Nederland het akoestische 2 metersessie album. Na veel promotie rond dit album, staat Venice het najaar van 2000 voor de vierde keer in dit jaar op de Nederlandse podia.