Artiest

John Leyton - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. John Leyton
Een Brit die vanwege zijn succes als tv-acteur overgehaald wordt om muziek op te nemen. Hij scoort zijn grootste hit met het spookachtige ‘Johnny, Remember Me’ waarmee hij in Engeland op de eerste plaats van de hitlijsten terecht komt. Hij speelt in verschillende grote films en neemt nog enkele singles op, maar in de jaren zeventig en tachtig verdwijnt hij van de radar. Vanaf de jaren negentig begint hij weer met optreden.
John Leyton ligt goed in de markt nadat hij in de tv-serie Biggles een hoofdrol vertolkt. Hij wordt overgehaald om auditie te doen als zanger voor producer Joe Meek. Die ziet wat in de zingende acteur en na een wat koude start, eindigt Leyton met single ‘Johnny, Remember Me’ op de eerste plaats in de Britse hitlijst.

Frank Sinatra

Een lange adem op het gebied van hits heeft Leyton echter niet. Als acteur vergaat het hem beter. Hij heeft rolletjes in grote films en speelt naast Steve McQueen en Frank Sinatra. Hij probeert het in de jaren zeventig weer als zanger, maar dat wil niet lukken. Als ook zijn acteercarrière aan vaart mindert verdwijnt hij helemaal van het toneel. In de jaren negentig duikt hij weer op als onderdeel van The Solid Gold Rock’n’Roll Show. Daarnaast pakt hij ook het acteren weer op. Leyton treedt nog steeds op.

Nummers John Leyton