Artiest

Leaf - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Leaf
Als vijf studenten van de Tilburgse Rockacademie besluiten om hun vriendschap in september 2005 geluid te geven, is Leaf een feit. De band bestaat uit zangeres Annemarie, songwriter en gitarist Tienus, gitarist Ocker, basgitarist Joni en Jeroen speelt cajon en djembe. De band gaat op goede voet uit elkaar wegens onderlinge verschillen op 12 januari 2009 na nog geen vier jaar samen te hebben gespeeld. 

Jack Johnson

Met de zomer als grote inspiratiebron begint het zonnige vijftal uit Utrecht met het ontwikkelen van hun sound. Sindsdien spelen de bandleden van Leaf voornamelijk  popliedjes in akoestische setting in de stijl van Jack Johnson.

Popronde

Ze staan in de top 3 van meest spelende bands van de Popronde in 2006. Ook mogen ze swingen op o.a. Leids Ontzet, festival Mundial en de Nijmeegse Zomerfeesten. In het voorjaar van 2007 wint Leaf de Telegraaf Talentenjacht. Daar weten ze indruk te maken op juryvoorzitter Eric van Tijn. “Leuk bandje, lekker fris liedje”, luidt zijn korte commentaar.

Life's A Beach

Hun debuutalbum, Life’s A Beach, is logischerwijs op het strand opgenomen. Het resultaat is een luchtige popplaat met op de achtergrond overvliegende meeuwen en het breken van de golven in de branding.

Holger Schwedt

Hoewel ze Life's A Beach eerst in eigen beheer uitbrengen, tekenen ze later een platencontract bij het label 8ball Music. Aangevuld met nieuwe nummers  verschijnt op 16 november 2007 een nieuwe versie van het album. Holger Schwedt is verantwoordelijk voor de productie. Deze man, geen onbekende in de muziekwereld, produceert eerder voor {l}Blof{/l} en {l}Di-Rect{/l}.

'Wonderwoman'
De (na)zomerhit 'Wonderwoman' is de eerste single van Leaf en verschijnt in september 2007.Het doel van de band is om een gevestigde naam in Nederland te worden. Aan de inzet van de bandleden ligt het niet: ze willen zoveel mogelijk spelen. En dat doen ze ook.

VanVelzen

VanVelzen neemt de band in het najaar van 2007 mee op sleeptouw tijdens de Unwind-tour. Leaf is uitverkoren om het voorprogramma te verzorgen.

New Song

De opvolger van 'Wonderwoman' laat niet lang op zich wachten. In het voorjaar van 2008 komt 'New Song' uit.

Schaal van Rigter

'Wonderwomen' is niet alleen een hit, in april van 2008 blijkt ook dat het de meest gedraaide single van 2007 op 3FM is. Daarvoor winnen ze de 'Schaal van Rigter'. Het jaar daarvoor was die eer nog voor VanVelzen. Hij is het dan ook die ze de prijs uitreikt tijdens het radioprogramma van Giel Beelen.

Het einde

Op 12 januari 2009 kondigt de band onverwachts aan dat ze het voor gezien houden, terwijl ze maar één album hebben gemaakt.

Nummers Leaf