Artiest

Johnny Hates Jazz - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Johnny Hates Jazz
Britse popgroep die midden jaren tachtig redelijk anoniem debuteert, maar de jaren daarna vooral in Groot-Brittanië aan de lopende band hits aflevert. In Nederland doet vooral ‘Turn Back The Clock’ het goed. Zanger Clark Datchler verlaat de groep in 1988 en trouwt met Veronica-DJ Simone Walraven. De groep gaat nog even door met een andere zanger, maar stopt in 1992. Reünieoptredens vinden plaats in 2008.

Het Britse trio wordt in 1986 opgericht. De aparte bandnaam vindt zijn oorsprong bij de zwager - Johnny - van bandlid Mike Nocito, die inderdaad een grondige hekel aan jazz heeft. De groep weet een jaar later met single ‘Shattered Dreams’ de hitlijsten al te vinden. Het internationale succes van Johnny Hates Jazz houdt daar niet mee op; er volgen meer hitsingles van de popgroep, waaronder ‘Turn Back The Clock’ en ‘Heart Of Gold’.

Nightfoxx

Als zanger Clark Datchler in 1988 uit onvrede met zijn collega’s besluit te stoppen, wordt Phil Thornalley aangetrokken met wie de groep een plaat opneemt. Tall Stories wordt echter geen succes en Johnny Hates Jazz stopt in 1992. Datchler probeert het aanvankelijk solo en brengt ook nog een plaat uit (Raindance, 1990) die weinig succes oplevert. Hij trouwt met Veronica-dj Simone Walraven en ze krijgen twee kinderen. In 2006 brengt hij - in eerste instantie onder het pseudoniem Nightfoxx - een nieuwe cd uit, getiteld Tomorrow. Johnny Hates Jazz treedt in 2008 weer sporadisch op; zonder Datchler overigens, maar met een nieuwe zanger genaamd Danny Saxon.