Artiest

Kylie Minogue - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Kylie Minogue
Kylie Minogue danst graag in korte, strakke, gouden hotpants. Als femme fatale met dure juwelen kijkt ze verleidelijk de camera's in en doet menig jongensharten sneller kloppen. De zangeres en actrice uit Melbourne, Australië heeft wereldwijd al zo'n zestig miljoen albums verkocht.

Locomotion

De dagen dat ze als het schattig buurmeisje verliefd naar mega-softie Jason Donovan staarde. Hoe ze dag in dag uit in een schooluniform met een hoogblonde jaren-tachtig kuif over Ramsey street huppelde. Kent de inmiddels volwassen geworden Kylie Minogue de sprongetjes en huppeltjes nog van haar wereldwijde hit 'Locomotion'? 

I Should Be So Lucky

Kan ze ruim tien jaar later nog die onschuldige glimlach tijdens het zingen opzetten, zoals ze deed in de clip van 'I Should Be So Lucky' in 1988? Wij herinneren het ons in ieder geval wel, maar denken er niet graag aan terug. Wij houden van de Kylie van na de metamorfose. Jason Donovan is niet de enige die met de popster van slechts 1,60 meter een duetje zong. 

Vele hits

Ook Keith Washington, Nick Cave, Robbie Williams en de leden van de Manic Street Preachers deden beroep op Minogue en haar zangtalenten. Wijlen Michael Hutchence (van INXS) deed zelfs beroep op meer van haar talenten, de twee raakten jaren verzeild in een treffende romance.

Discobeats

De Australische Minogue speelt geregeld in op de verschillende muziektrends die sinds de jaren 80 de revue hebben gepasseerd en heeft met die tactiek al vele hits mogen scoren. Desondanks blijft de oogverblindende Kylie haar oorspronkelijke discobeats in de kern trouw. 

Spinning Around

Hits scoort de Kylie van het nieuwe millenium met 'Spinning Around', 'Can't Get You Out Of My Head', 'Love At First Sight', 'Slow' en 'I Believe In You' . Ze geeft uitverkochte shows in grote zalen als de Rotterdamse Ahoy. De single 'Can't Get You Out Of My Head' is oorspronkelijk geschreven voor Sophie Ellis-Baxter, maar zij ziet er geen hitpotentie in. 

Ultimate Kylie

De dubbel CD Ultimate Kylie met daarop al haar hits, verschijnt eind 2004. 1 schijf voor de Kylie tot 1988 en 1 schijf voor de Kylie van 2000 en later. Het album bevat ook de single 'Giving You Up'.

Borstkanker

Bij de zangeres wordt in 2005 borstkanker geconstateerd. Na diverse chemokuren en een operatie, herstelt Minoque uiteindelijk van haar ziekte. Ze gaat in 2006 alweer aan het werk om nieuw materiaal op te nemen. Kylie geeft later aan dat ze haar Showgirl Tour hervat, die werd afgebroken toen de borstkanker ontdenkt werd. Deze tour, omgedoopt tot The Showgirl Homecoming Tour, eindigt uiteindelijk in januari 2007.

X

Een nieuw album X volgt in het najaar van 2007. '2 Hearts' is de eerste single die verschijnt en die wordt in Nederland opgevolgd door ‘In My Arms’. De single 'Wow' die in de UK en de US als tweede verschijnt, is de derde single in Nederland.

Aphrodite

Aphrodite is alweer het elfde studioalbum van Kylie Minogue en wordt uitgebracht in juni 2010. Er verschijnen vier versies van het album: een enkele cd, een dubbel-cd, de Japanse persing en een elpee. 'All The Lovers' was de eerste single van de plaat. In september 2010 laat Kylie Minogue de tweede single van de plaat horen, namelijk: 'Get Outta My Way'. Daarna komen 'Better Today' (2010) en 'Put Your Hands Up (If You Feel Love)' (2011) uit.

Giorgio Moroder

In 2015 werkt zij samen met de Italiaanse producer Giorgio Moroder. Samen nemen zij het het nummer 'Right Here, Right Now' op, de leadsingle van Moroders album 74 is the New 24. Minogue heeft al eerder een andere plaat opgenomen met de titel 'Right Here, Right Now' voor haar album Let's Get to It (1991).