Artiest

Richard Harris - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Richard Harris
De in Limerick, Ierland geboren Richard Harris is eigenlijk niet een professionele zanger te noemen. De hit 'MacArthur Park' is een tussendoortje voor hem. De meeste mensen kennen hem als acteur.  Hij was te bewonderen in films als Gladiator, Orca: The Killer Whale, The Heroes of Telemark en Unforgiven. Harris komt in de jaren '90 onder de aandacht dankzij zijn rol als het schoolhoofd Dumbledore in de verfilming van de Harry Potter boeken. Richard Harris overlijdt in november 2002, geheel onverw

Hij is op dat moment bevriend met ex-Motown huisschrijver Jimmy Webb, die zijn zinnen had gezet op de Association voor het nummer. Die hebben echter geen trek in dide veel te lange track.

 Haat-liefde

'MacArthur Park' bestaat echt, in Los Angeles. Het sterke van dit nummer is volgens critici de muziek, het ergste is de tekst. Jimmy Webb is het daar nu wel mee eens maar is ook van mening dat het nummer in de tijd geplaatst moet worden, een tijd waarin het de mode was om teksten zo vaag mogelijk te maken!

Acteur

De meeste mensen kennen Richard Harris echter als acteur. Hij was te bewonderen in films als Gladiator, Orca: The Killer Whale, The Heroes of Telemark en Unforgiven. Harris komt in de jaren '90 onder de aandacht dankzij zijn rol als het schoolhoofd Dumbledore in de verfilming van de Harry Potter boeken. Richard Harris overlijdt in november 2002. Geheel onverwachts, namelijk net voor de première van de 2e Harry Potter film: The Chamber of Secrets.

Nummers Richard Harris