Artiest

Shawn Mendes - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Shawn Mendes
Shawn Peter Raul Mendes is een Canadese singer-songwriter. Hij wordt bekend door snippets van covers te plaatsen op Vine, een video-app.

Shawn Mendes groeit op in een buitenwijk van Toronto in Canada. Voor de verandering komt Shawn Mendes helemaal niet uit een muzikaal nest, zoals bij veel andere artiesten wel het geval is. Zijn moeder is makelaar en zijn vader is zakenman in de horecabranche.

Vine

Shawn Menses houdt van zingen en besluit in 2013 korte video's (van zes seconden) op de niet heel populaire video-app Vine te plaatsen. Hij bereikt miljoenen mensen. In januari 2014 wordt hij opgemerkt door artiestenmanager Andrew Gertler en tekent Shawn bij Island Records. In de zomer volgt een eerste single: 'Life Of The Party'.

Debuutalbum

Hetzelfde jaar wint hij de Teen Choice award in de categorie Webstar in Music en brengt hij een paar maanden later Handwritten uit, zijn debuutalbum. Handwritten schiet meteen naar één op de Billboard 200 chart en pakt ook platinum in de eerste week. Met de derde single van deze plaat, 'Stitches', wordt hij bekend bij 3FM. 

Illuminate

Mendes brengt in 2016 'Treat You Better' uit als lead single van zijn tweede album Illuminate. Zowel de single als het album doen het supergoed wereldwijd. De tweede single is 'Mercy', ook dit wordt een succes. Voor zijn tour verkoopt hij veel grote zalen uit.

Nummer drie

Op 22 en 23 maart brengt Shawn nieuw werk uit: het nummer 'In My Blood', de eerste single van zijn derde studioalbum, en 'Lost in Japan', de tweede single. 

Nummers Shawn Mendes