Artiest

Frankie Miller - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Frankie Miller
De Schotse zanger Frankie Miller weet met zijn rauwe stemgeluid in de jaren ’70 veel fans aan zich te binden. Met zijn liefde voor soul en blues zorgt voor een bescheiden doorbraak. In Nederland weet hij twee hits te scoren: ‘Love Letters’ en ‘Be Good To Yourself’. Miller wordt in 1994 getroffen door een herseninfarct. Hij herstelt echter en legt zich daarna toe op het schrijven voor anderen.

Twaalf

Francis John Miller - zoals de zanger bij de burgerlijke stand geregistreerd staat - is al op vroege leeftijd geboeid door de muziek van Ray Charles en Elvis Presley. Nadat hij het in eerste instantie met wat bandjes probeert, brengt hij uiteindelijk in 1972 zijn debuut ‘Once In A Blue Moon’ uit. Het nummer ‘I Can’t Change It’ - dat hij reeds op twaalfjarige leeftijd schreef - wordt later gecovered door Ray Charles.

Procol Harum

Miller werkt gedurende de jaren ’70 en ’80 met veel gerenomeerde artiesten waaronder andere Thin Lizzy en Procol Harum. Daarnaast formeert hij een band onder de naam Full House. Die groep stopt echter in 1978. Een jaar later scoort Miller echter zijn grootste hit met het nummer ‘Darlin’. De productieve zanger wordt in 1994 echter getroffen door een zwaar herseninfarct. Hij overleeft wonderwel en herstelt uiteindelijk. Hij werkt daarna zelfs weer aan nieuwe nummers.

Nummers Frankie Miller