Artiest

Love Affair - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Love Affair
Britse soulgroep die met tweede single 'Everlasting Love' internationaal goede zaken doet. Enkele succesvolle singles volgen en in 1968 wordt de groep wat betreft platenverkoop alleen ingehaald door The Beatles. Zanger Steve Ellis verlaat de groep in 1969. De rest van de band gaat door met een vervanger, maar succes blijft uit. Datzelfde geldt ook voor het solomateriaal van Ellis.

Steve Ellis is slechts zestien jaar wanneer hij met zijn groep The Love Affair een eerste single uitbrengt. ´She Smiled Sweetly´ weet weinig potten te breken, maar de tweede single ‘Everlasting Love’ - een cover van zanger Robert Knight - is het wel raak. Het nummer bestormt de internationale hitlijsten en bereikt in Nederland de dertiende plaats.

Everlasting Love Affair

Van de vijf bandleden speelt alleen Ellis op de single, de overige muziek wordt ingespeeld door sessiemuzikanten. Album Everlasting Love Affair doet het ook goed en de groep weet nog een handvol hits te scoren waaronder ‘Rainbow Valley’ en ‘One Road’.

Solo

In 1969 besluit Ellis de groep te verlaten om zich te richten op een solocarrière. Zonder al te veel succes overigens. De overige leden gaan verder met Love Affair en trekken een nieuwe zanger aan. Ook hier blijven hitresultaten uit, waarna de groep uiteindelijk opbrandt.