Artiest

Maxine & Franklin Brown - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Maxine & Franklin Brown
Franklin Brown doet samen met Maxine mee aan het Eurovisie Songfestival in 1996 namens Nederland. Met 'De Eerste Keer' worden ze zevende in Oslo, de single wordt een hit in Nederland. In 2007 maakt het duo een comeback met het album Steeds Weer.

De Eerste Keer

In 1996 nemen Maxine & Franklin Brown namens Nederland deel aan het Eurovisie songfestival. Ze bereiken de zevende plaats in Oslo met het liedje ‘De Eerste Keer’.  De single komt op de derde plek in de Nederlandse hitlijst. Dat is op dat moment de hoogst genoteerde songfestivalhit in dertig jaar. De laatste is ‘The Party’s Over’ van Sandra Reemer uit 1976.

Steeds Weer

Het duurt vervolgens tot 2007 tot het duo weer samen de studio induikt. Ze nemen het ablum Steeds Weer op. De titelsong is geschreven door Franklin Brown en John Ewbank. In het liedje wordt nog even met een knipoog naar hun eerdere hit "De Eerste Keer" verwezen.

De Heineken Ontvoering

Voor de film De Heineken Ontvoering schrijft Franklin Brown het liedje ‘Me Again. Het nummer wordt ook in de film gezongen door Brown, hij speelt een jazzzanger.

Balsem Voor Het Hart

In 2012 tekent het duo een nieuwe platencontract en wordt de single 'Balsem Voor Het Hart' uitgebracht. Achter de knopper zit producer Piet Souer, scrhrijver van de songfestivalhit 'De Eerste Keer'.

Solo

Ook zonder elkaar maken de twee muziek: Maxine is leadzangeres van de band Evers Slaat Door en Franklin Brown speelt met zijn eigen orkest ‘The Las Vegas show orchestra’.

Nummers Maxine & Franklin Brown