Artiest

Bruno Mars - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Bruno Mars
Bruno Mars is een Amerikaanse singer/songwriter en heeft al met meerdere grote namen samengewerkt. Denk aan Cee-Lo Green, Travie McCoy en B.o.B. 

Producer

Peter Gene Hernandez is op 8 oktober 1985 geboren in Hawaii, maar gaat als artiest door het leven met de naam Bruno Mars. Voor Bruno Mars doorbreekt als zanger, produceert Mars vooral nummers voor andere artiesten. Zo heeft hij samengewerkt met Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Alexandra Burke en Adam Levine.

EP 'It's Better If You Don't Understand'

Bruno Mars heeft al samengewerkt met verschillende artiesten, zoals Cee-Lo Green, B.o.B. en Travie McCoy. Maar komt in mei 2010 eindelijk met een EP 'It's Better If You Don't Understand'. Hierop staat ook zijn eerste solo-single 'Just The Way You Are'. 'Just The Way You Are' was in eerste instantie geschreven voor Cee-Lo Green, maar Cee-Lo vond het niet echt bij hem passen. Volgens hem paste het beter bij Bruno Mars. 'Grenade' is de volgende single van Bruno Mars.

Unorthodox Jukebox

Voor het tweede album gaat Bruno Mars nog meer de soul en disco kant op. Critici vergelijken zijn muziek met Donna Summer, Sam Cooke en natuurlijk zijn idool Michael Jackson. De eerste twee singles 'Locked Out Of Heaven' en 'When I Was Your Man' behalen de hoogste plek in de Amerikaanse hitlijst. Daarmee heeft hij in drie jaar tijd al vijf Amerikaanse nummer 1-hits achter zijn naam staan. Sinds Elvis Presley kwam het niet meer voor dat een artiest zo weinig tijd nodig had voor zoveel nummer 1-hits. 'Treasure' is de derde single, ook hier is duidelijk de invloed van Motown op Bruno Mars te horen.

Funky

In 2014 werkt Bruno Mars samen met Mark Ronson, het nummer 'Uptown Funk' is het succesvolle resultaat. 

Nummers Bruno Mars