Artiest

Clint Eastwood & General Saint - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Clint Eastwood & General Saint
Clint Eastwood & General Saint is een Jamaicaans reggae dj-duo uit de jaren ’80 bekend om hun theatrale en humoristische optredens. Vooral het album Two Bad DJ uit 1981 doet het goed met de hitsingle ‘Tribute To General Echo’, later behalen ze in Nederland de hitlijsten met ‘Stop That Train’.

Entertaining dj-duo

Clint Eastwood, niet te verwarren met de Amerikaanse acteur, en General Saint zijn twee dj’s die sinds 1978 samen muziek maken. Ze staan dan al bekend om hun hoge entertainment-gehalte als dj’s in Jamaica.

Doorbraak in Groot-Britannië

De carrière van de twee dj’s begint gek genoeg in Groot-Britannië. In 1981 breken ze daar door met het album Two Bad DJ en de hitsingle ‘Tribute To General Echo’. Het wordt hun best verkochte lp.

Hitlijsten in Nederland

In 1983 maken we in Nederland kennis met Clint Eastwood & General Saint. Hun ‘Stop That Train’ van het gelijknamige album staat acht weken lang in Nederlandse hitlijsten.

Solo en reünie

Midden jaren ’80 gaan ze beide solo verder. Begin jaren ’90 vinden ze elkaar weer. Een van de live-optredens wordt opgenomen en verschijnt in 1993: Clint Eastwood And General Saint ‎– BBC Radio 1 Live In Concert.

Nummers Clint Eastwood & General Saint