Artiest

Living In A Box - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Living In A Box
Engelse funkpopgroep die in de tweede helft van de jaren '80 drie hits in ons land scoort: 'Living In A Box', 'Blow The House Down' en 'Room In Your Heart'. Living In A Box houdt er in 1990 na een conflict met platenmaatschappij Chrysalis mee op. In de jaren '90 schrijft zanger Richard Darbyshire mee aan liedjes voor o.a. Level 42, Jennifer Rush en Lisa Stansfield.

Living In A Box wordt in 1985 opgericht en bestaat uit Richard Darbyshire (zang), Marcus Vere (keyboards) en Anthony Critchlow (drums). De heren komen uit Sheffield, Engeland. De eerste single, die ook 'Living In A Box' heet, is meteen een succes. Het nummer haalt de Top 10 in Nederland en in Engeland. In de Verenigde Staten haalt de single nummer 17 in de Billboard Hot 100.

Twee jaar later scoort Living In A Box haar tweede hit met 'Blow The House Down'. Het nummer is afkomstig van het tweede album Gatecrashing en haalt in het voorjaar van 1989 nummer 11 in de Nederlandse Top 40. De titeltrack van het album flopt, maar de ballad 'Room In Your Heart' haalt de Top 10. Wanneer Living In A Box aan de opvolger van Gatecrashing werkt, bemoeit platenmaatschappij Chrysalis zich met de 'toon' van het album. Het derde album ziet nooit het daglicht, want Richard Darbyshire trekt de stekker eruit.

In de jaren '90 schrijft Darbyshire mee aan liedjes voor o.a. Level 42, Jennifer Rush en Lisa Stansfield. Het solo-album van Darbyshire, How Many Angels, bevat tracks die eigenlijk op het derde Living In A Box album hadden moeten komen.

Nummers Living In A Box