Artiest

Extreme - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Extreme
Je kunt als band zijnde nog zulke harde muziek maken, de grootste hit scoor je met een ballad. Denk aan de Red Hot Chili Peppers ('Under The Bridge'), Faith No More ('I'm Easy') en Metallica ('Nothing Else Matters'). Maar het beste voorbeeld is nog wel Extreme met het mierzoete 'More Than Words'.

Luchtig

Op het album staat nog een luchtig nummer, 'Hole Hearted', en ook dit wordt op single uitgebracht. Wederom met succes. De populariteit van Extreme begint dan snel af te nemen. III Sides to Every Story uit 1992 bevat een hitsingle in 'Rest In Peace', maar dat is dan ook het laatste hitfeit van Extreme.

Einde

Een jaar na het verschijnen van Waiting For The Punchline (1995) kondigt de band aan uit elkaar te gaan. Nuno Bettencourt brengt solo de albums Schizophrenic (1997), Mourning Widows (1999) en Furnished Souls For Rent (2000) uit.

Jezus

Zanger Gary Cherone is te zien in een uitvoering van Jesus Christ Superstar en wordt de nieuwe frontman van Van Halen. Maar al snel na het teleurstellende Van Halen III (1998) keert hij die band de rug toe. In 2000 verschijnt er een Best Of-album van Extreme: An Accidental Collision Of Atoms. Gary Cherone heeft in 2002 een nieuwe band (Tribe Of Judah) en brengt de cd Exit Elvis uit.