Artiest

Enrique Iglesias - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Enrique Iglesias
Aan het begin van zijn muzikale loopbaan, midden jaren '90, wordt Enrique Iglesias vooral gezien als de zoon van... Inmiddels is hij Grammy Award- en Latin Grammy Award-winnaar en heeft hij vele hits op zijn naam staan.

Enrique Iglesias, één van de kinderen van Latin-lover Julio (en wel uit diens huwelijk met Isabel Preysler), wordt op 8 mei 1975 geboren in de Spaanse hoofdstad Madrid.Op achtjarige leeftijd verhuist hij naar Miami, Florida.

Spaanstalige albums

Enrique's Spaanstalige debuutalbum I>Enrique Iglesias, dat in 1995 verschijnt, gaat meteen één miljoen keer over de toonbank. Zijn ster schiet verder omhoog als hij in 1997 zijn tweede album Vivir uitbrengt. Het blijkt dat hij het, net als vaderlief, zoekt aan de zwoele Latin kant, zij het wat meer up-tempo en een stuk minder zwijmelend. De tienermeisjes vallen bij bosjes voor de knappe Enrique. Album nummer 3 Cosas del Amor verschijnt in 1998.

Enrique

In Nederland breekt Enrique Iglesias door als hij in 1999 het Engelstalige album Enrique uitbrengt. De eerste single van die plaat, getiteld 'Bailamos' wordt een top-10 hit. Ook 'Rhythm Devine' wordt een hit en met 'Could I Have This Kiss Forever', een duet met Whitney Houston, haalt Enrique zelfs de nummer 1 positie.

Escape

Twee jaar na zijn wereldwijde doorbraak brengt Enrique Iglesias in 2001 het album Escape uit. Van die plaat worden 'Hero' en 'Escape' dikke hits. Enrique zegt over het album: "Dit is het album dat het meest weergeeft hoe ik ben. Ik weet dat het een gok was, maar ik had er alle vertrouwen in. Als je iets wilt bereiken moet je nu eenmaal risico's nemen." De gok blijkt een goeie te zijn geweest: met 9 miljoen verkochte exemplaren is Escape Enrique's beste verkopende album. 

Seven

Enrique treedt in 2002 op in Ahoy', Rotterdam. In datzelfde jaar brengt hij weer een Spaanstalig album uit, getiteld Quizas. Een jaar later volgt weer een Engelstalig album. Het zevende album van de zanger krijgt de titel Seven mee. Het nummer 'Not In Love', een samenwerking met Kelis, wordt een hit. Het album wordt echter een commercieel debacle.

Insomniac

Met het album Insomniac keert Enrique in 2007 terug in muziekland. De eerste single van de plaat is 'Do You Know? (The Ping Pong Song)'. Voor dit nummer mag de zanger eind oktober een TMF Award mee naar huis nemen voor Beste Internationale Video. De tweede single van Insomniac, 'Tired Of Being Sorry', doet het ook goed en is met regelmatig zichtbaar en hoorbaar op tv en op de radio. Ook het duet met Ciara, 'Takin' Back My Love' doet het niet slecht.

Nummers Enrique Iglesias