Artiest

Lovin' Spoonful - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. Lovin' Spoonful
Amerikaanse folk/rockband die in de jaren 60 een grote hit scoort met ‘Summer In The City’. Lovin’ Spoonful wordt in 1965 opgericht en smelt twee stijlen samen. Steve Boone en Joe Butler vertegenwoordigen de rockkant en John Sebastian en Zal Yanovsky brengen de folk invloed.
De naam Lovin’ Spoonful komt uit het nummer ‘Coffee Blues’ van Mississippi John Hurt. Al vrij snel krijgen ze een vaste plek in de Night Owl in Greenwich Village.

Kama Sutra

Ze krijgen een contract bij het nieuwe label Kama Sutra Records. Hun muziek slaat aan, hun eerste single, ‘Do You Believe In Magic’, komt op 9 in de Amerikaanse hitparade. Ook de volgende albums en singles lopen goed, de single ‘Daydream’ kom zowel in Engeland als in de V.S. op 2, in Nederland behaalt de single de twaalfde plek.

Soundtrack

Hun eerste nummer 1 hit in de VS is ‘Summer In The City’ dat drie weken lang de hitlijsten aanvoert. In Nederland komt de single op nummer 2. De band maakt ook soundtracks voor legendarische regisseurs Woody Allen (voor de film Whats Up Tigerlily) en Francis Ford Coppola (You're a Big Boy Now).

Tricky Pony

Als in 1967 Yanovsky uit de band stapt, is zakt de band in elkaar. Een jaar later stapt ook John Sebastian uit de band. In 1980 komen ze nog even bij elkaar voor een kort optreden in de film Tricky Pony. Yankovsky opent hierna zijn eigen restaurant en Sebastian gaat door met zijn vrij succesvolle solocarrière.

Hall of Fame

In 1991 maakt de groep een doorstart, geleid door Butler en Boone. De band toert over de hele wereld. In 1995 wordt ‘Summer In The City’ gebruikt op de soundtrack van de film Die Hard: With A Vengance met Bruce Willis. In 2000 wordt de groep geïntroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame.