Artiest

The Mavericks - Biografie

  1. Artiestenchevron right
  2. The Mavericks
Amerikaanse band die met ‘Dance The Night Away’ een eendagsvlieg maakt. The Mavericks worden aan het eind van de jaren 80 opgericht in Florida uit twee schoolvrienden die dezelfde muzieksmaak blijken te hebben.

Raul Malo en Robert Reynolds houden beide van artiesten als Roy Orbison,Elvis Presley en Johnny Cash. Ze besluiten een band op te richten en Robert haalt zijn beste vriend, drummer Paul Deakin, bij de band. Het trio begint met optreden in en rond Miami. Hoewel ze een countrysound hebben spelen ze vooral in rockclubs zodat ze hun eigen geschreven nummers kunnen spelen. In 1990 brengen ze zelf hun eerste album uit. De plaat komt uiteindelijk in Nashville, het Mekka van de countrymuziek, waar het de aandacht van veel platenmaatschappijen trekt. Na een showcase te hebben gespeeld in Nashville tekent de groep bij MCA Records.

From Hell To Paradise

Gitarist David Lee Holt wordt bij de groep gehaald en The Mavericks beginnen met het opnemen van het album From Hell To Paradise. Een grote hit wordt het niet, alleen de Hank Williams cover ‘Hey Good Looking’ haalt de hitparade en komt niet hoger dan nummer 74. Het tweede album, What A Crying Shame, doet het een stuk beter. Binnen een jaar behaalt het album de platina status. Nick Kane vervangt Holt op de gitaar. Singles als ‘What A Thrill’ en ‘There Goes My Heart’ halen de Amerikaanse top 20. Opvolger Music For All Occasions is ook succesvol, na een jaar heeft het album al goud te pakken.

Trampoline

In 1998 slaat de band een nieuwe muzikale weg in met het album Trampoline. De traditionele country sound wordt gemixt met latin en pop invloeden. Hiermee wist de groep een nieuwe markt aan te boren, de single ‘Dance The Night Away’ bereikt ook de Nederlandse hitlijsten, waar het nummer uiteindelijk strandt op nummer 23. Hierna gaat de groep een tijdje uit elkaar en Raul Malo maakt een solo album. In 2003 komt de groep weer bij elkaar met een nieuwe gitarist, Eddie Perez vervangt Nick Kane. In 2004 komt het album The Mavericks uit, en later dat jaar verschijnt ook een live-cd.

Nummers The Mavericks